2011. február 12., szombat

Muffin darált hússal

Hozzávalók 24 darabhoz: 25dkg krumpli, 50dkg darált marha hús (én disznóhúsból készítettem), 2 tojás, 5-6 gerezd fokhagyma, 1vörös hagyma( ez nálunk a rendes sárga hagyma), 1 evőkanál vaj, 1 piros kaliforniai paprika, egy kis doboz csemege kukorica, 1 erős paprika (én egy kiskanál erőspitát tettem bele), só, frissen őrölt bors, 1 evőkanál édesnemes pirospaprika, zsiradék a kenéshez.

a morzsához: 5 dkg vaj, 7,5dkg reszelt parmezán(nekem dalia sajtom volt), 2-3 evőkanál vágott petrezselyem, 2-3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 csokor petrezselyem, zöldsaláta levelek a díszítéshez

Elkészítés: 
1. Hámozzuk meg a krumplit, mossuk meg, reszeljük durvára, tegyük egy nagy tálba.
2. Keverjük hozzá a darált húst és a tojásokat.
3. Hámozzuk meg a hagymákat, kockázzuk apróra. Forrósítsuk meg a vajat a serpenyőben, pároljuk meg benne a hagymákat üvegesre.
4. A parikát mossuk meg, negyedeljük el, váhjuk ki az ereket, a hártyát és a szárát, kockázzuk apróra. Adjuk a hagymához, pároljuk össze.
5. A kukoricát csepegtessük le. Felezzük el az erős paprikát, magozzuk ki, kockázzuk apróra, adjuk hozzá mindkettőt, röviden forgassuk össze.
6. Vegyük le a tűzről, kissé hűtsük ki, adjuk a húshoz, dolgozzuk össze, legyen egységes massza.
7, Fűszerezzük piros paprikával, sózzuk, borsozzuk. Kenjük ki a muffinformákat, töltsük bele a masszát 2/3-ad részig.
8. A morzsához keverjük a vajat a reszelt parmezánnal, a vágott petrezselyemmel és a zsemlemorzsával, dolgozzuk össze, osszuk el a húsos muffin tetején. Tegyük a sütőbe, és süssük ki.

Sütési idő: kb 25perc
Sütési hő: elektromos sütő: 200fok, hőlégkeveréses: 180fok, gázhőfok: 3.

9. Kissé hűtsük ki, majd vegyük ki a formából. Rakjuk tálra, szórjuk meg vágott petrezselyemmel, kínáljuk salátával, paradicsommal.

Tipp: Melegen ebédre is kínálhatjuk, hidegen pedig a partibüfé fontos része lehet.

Forrás: Diana receptek Nr 32: A legjobb muffin receptek






Megjegyzéseim: 1. Nem volt itthon paprika, anélkül is nagyon finom lett!
2. a dekoráció elmaradt. Nem gazdagítottam fölöslegesen...
3. A muffinformát amiután kizsíroztam, megszórtam zsemlemorzsával, ez tisztán látható a fotókon.
4. Szilikon muffinformát használtam ez esetben, abban reményben, hogy egészségesebb...
5. Máskor elhagynám a csípőspaprikát, ez esetben az erőspistát. Mírjámmal ezt a konzekvenciát vontuk le. Persze Édesapának így nagyon ízlett...

4 megjegyzés:

iri írta...

Nagyon jol nez ki, s bizonyara finom is, s eleg egyszeruen hangzik!

Borzási Márta írta...

Ó, alig tettem fel, s te már jártál is itt! Ügyes vagy! és gyors! És tényleg egyszerű és nagyszerű!

M K írta...

Nagyon tetszik ez a blog, már csak azért is , mert anya-lányai alkotás. De a recepteket is nagyon jónak találom.

Borzási Márta írta...

Aranyos tőled, Kinga. Köszi szépen!