2011. december 25., vasárnap

Karácsonyi süteményeink: kusma, krémes, raffaello

Az idén én is belehúztam, hogy különleges süteményeket keszítsek Karacsonyra. Megkívántam azokat, amiket régebb otthon sütöttünk, Mária szeletet, citromos szeletet, kusmát, mézeskalácsot stb. Persze nem akartam túl nagy adagokat sem készíteni, mert csak ketten vagyunk. És túl sok időt sem rászánni, mert munka szempontjából csak egyedül vagyok :P Szóval kiválasztottam egyet, a kusmát. Ezen kívül választottam a krémest, mert ez Efi egyik kedvence, és nem is olyan nehéz elkészíteni (nem kell félni, hogy nem sikerül), és még legyen egy: láttam a facebookon Leona képeit, pl a raffaellot, és nagyon megkívántam... Eszembe jutott, hogy régebb mi is készítettünk, és milyen finom volt... Még a recept is hasonlított, ha nem ugyanaz volt. Szóval megvolt a három féle, kiszámoltam fél-negyed-harmad adagokat, és nekikezdtem.

Kusma: ebből készítettem a harmad adagot. Recept itt, egy régebbi bejegyzésben.

Amint látható, a glazúrozást még gyakorolnom kell, és be kell szerezzek egy kisebb pogácsaszaggatót is. Így túl nagyok lettek, de az ízünk pont olyan, amilyen kell legyen. Ennél több készült, ez csak a nagyobbik tányér. Nekünk pont elég :)

Kusma

Krémes: negyed adagot készítettem. Recept itt: krémes.

Csütörtök este készítettem ugyanígy, négy darabot, de Efinek annyira ízlett, hogy péntek délre már nem maradt semmi belőle :P Úgyhogy készítettem még négy darabot, ez a második felvonás. Már az is elfogyott :)

Krémes

Raffaello: 25 darabra volt kiszámítva a recept, de nekem csak 20 jött ki, pedig nem is voltak nagyok... (olyan sokat csipegettem volna belőle közebn?) Recept itt: raffaello.

Csak ilyen nagyobb kókuszreszeléket találtam, úgyhogy nem néz ki olyan jól, mint az eredeti képen. De nagyon finom! Éremes volt rászánni azt a jónéhány percet, amíg ilyen golyókat formáztam belőle. :) (A receptben nem írja, de érdemes elkészítés után is hűtőbe tenni, hogy ne puhuljon meg. És finomabb is hidegen.) :)

Raffaello

2 megjegyzés:

iri írta...

Nagyon ugyes vagy Tabi!Jol nez ki a kremesed!Akar egy profi is megirigyelhetne!Vagy az vagy mar?

♥ Beauty and fashion- * Make Up *♥ írta...

tetszik a blogod.

http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/