2013. június 20., csütörtök

Ehető kékkagyló

Ez úgy kezdődik, hogy Efi szokott menni kajakozni. És a tegnap szedett/fogott (hogymondjaák?) ehető kékkagylót. Hazahozta, megfőztük, megettük. Nagyon finom!


Elkészítés: egy kisebb tálnyi kagylót jól meg kell tisztítani és mosni, majd megfőzni, amíg az összes ki nem nyílik. A szószhoz fokhagymát, zöld hagymát és póréhagymát vágunk. Olajban sötni kezdjük majd tejszínt öntünk hozzá (nekünk csak tejföl volt itthon, azzal sem rossz). Majd ízlés szerint sót, kis ecetet és cukrot adunk hozzá. Miután a kagyló megfőtt, jól le kell szűrni és a szószhoz önetni. Rögtön tálalni kenyérrel. Tökéletes első fogásként. (sajnos pontos mennyiségeket nem tudok mondani...)


2 megjegyzés:

Borzási Márta írta...

Ügyes! többszörösen is!
És miattunk ne aggódj, hogy nincsen pontos adagja a receptnek, mert: 1. így is követhető a recept, 2. a közeljövőben úgyse tudnánk főzni kék kagylót, mert: 1, nem azért mert nem kedvelnénk a kagylót, 2. vagy nem találnánk receptet hozzá, 3. nem mehetünk ki a partra kagylót szedni, mert: 1. nem mintha nem lenne kedvünk hozzá, 2. vagy éppen egy kevéske időnk, 3. itt a közelbe nem találni ilyen kagylós partot, meg másat se, meg tengert se , meg óceánt se... sajnos... .De sebaj, majd egyszer, amikor te hívsz meg bennünket egy ilyen fejedelmi ebédre... Sok puszi és még sok sikeres próbálkozást! ÉA

Johanna írta...

Húúú! Ügyi vagy, Tubicka! És Efi is! :D Puszillak titeket! (Bocsi, hogy csak most reagálok a bejegyzésre... :P)