2014. június 16., hétfő

Sajtkrémleves



Már nem tudom, honnan való a recept - valahonnan kimásoltam még régebb.
Aki szereti a sajtot, annak szuper kaja. Aki azonban nem csípi, az kerülje el nagy ívben. :P

Hozzávalók:
1 fej hagyma
5-6 cikk fokhagyma
20 dkg ementáli sajt
10 dkg camembert sajt
1 liter tej
10 dkg vaj
1 k liszt
2 k olívaolaj
só, bors, szerecsendió

Elkészítés:
Az olívaolajat felhevítjük a vajjal, az apróra vágott hagymát megpirítjuk benne, hozzáadjuk a fokhagymát. Rászórjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, majd felöntjük kevés tejjel.
Ha simára kevertük, hozzáadjuk a maradék tejet, és egyenletesen elkeverjük. A lereszelt ementálit és a felkockázott camembert sajtot hozzáadjuk, és simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá. Kész is.

(Kínálhatjuk cipóban is - kell hozzá akkor még 4 nagyobb cipó. Miközben készül a leves, a kibelezett cipókat sütőben megpirítjuk. A beléből készült kockákat olívaolajon megpirítjuk. Tálalásnál a cipóba mert levest megszórhatjuk reszelt sajttal, és az aprított kenyérkockákkal.)


Nincsenek megjegyzések: