2010. szeptember 9., csütörtök

Spenótfőzelék

A spenótfőzelék nagyon megy nálunk. Többször készítettem már, de eddig ez sikerült a legfinomabban. Szoktuk tükörtojással enni, de most rántott pulykamellet készítettem hozzá. És a paradicsom nem maradhat el, persze :)

A receptem egyszerű: két zacskó friss spenótot sós vízben megfőztem, hogy jól megpuhuljon. Aztán lecsurogtattam és apróra vágtam. Pici forró olajba tettem, sóztam, két cikk apróra vágott fokhagymát adtam hozzá, és egy kicsit még kavargattam a tüzön, amíg el nem kezdett rotyogni. Ezután egy kanál lisztet két kanál olajjal összekavartam és hozzáadtam, a spenótot kavargatva. Miután ezzel is rotyogott, hozzáadtam a tejet, úgy ízlés szerint, hogy ne legyen túl sűrű.

A múltkor azért nem sikerült jól, mert nem csorgattam le eléggé, és a spenót leve nagyon felhígította. Persze, úgy is finom volt.

3 megjegyzés:

Borzasi Johanna írta...

A kedvencem! Szuperrr! Nagyon kívánatos a paradicsomokkal és a hússal azon a tányéron.

Borzási Márta írta...

hu de jol nez ki! Biztos finom is!

Evódia írta...

az én kedvenceim egyike is:) de hol találni ilyenkor spenótot?