Főzés közben teszek bele sót, vegetát, húsleveskockát, hagymát. Miután megfőtt, én leszűröm, az Efi Édesanyja ezt nem szokta, szeretik ha benne a mag. Szűrés után teszek bele petrezselyemzöldet, sóba eltett, aprított pirospaprikát. Miután így is fő egy keveset, készítek rántást a magam módján: egy kevés olajban elkavarok egy-két kanál lisztet, s hozzá szórok egy fél kiskanálnyi piros paprikát. Miután ezt hidegen így elkevertem, szépen belecsurgatom a fővő levesbe. Miután a rántással is felfőtt, teszek hozzá egy fél liter tejet s azzal is felfőzöm. Na itt kell egy kicsit vigyázni, mert pillanatok alatt kiszalad, ha engeded.
Apróbb kockára vágott kenyeret megpirítok olajban, ami pillanatok alatt kész. Vigyázat, hamar megég, ha hagyod:). Ezt a kenyeret tálaláskor teszem a levesbe, mert másképp megázik ha sokáig áll benne. Bundáskenyérrel is fejedelmi.
2 megjegyzés:
Köszi, édesanya :D A múltkor sokat kínlódtam ezzel a levessel, szerintem még 45 percet is főtt, mert nagyon elfőtt a leve :P Aztán meglett végül valahogy. Most viszont köszönöm ezt a receptet :)
szivi! Máskor azonnal szólhatsz, ha szükséged van egy receptre.
Megjegyzés küldése