2010. október 31., vasárnap

Shortbread


Ha már az ő földjükön voltunk, és megtaláltuk az üzletben a hozzávalókat, amit itt nem mondhatnák el (s ott meg a grizről ugyanezt - több üzletbe vadásztuk, ugyanis túrósgombócot szerettünk volna készíteni - ez Efi egyik kedvence - s prézlit vásároltunk azzal a reménységgel, hogy az gríz), gondoltuk megpróbáljuk mi is ezt a hírességet. Nekem ízlett, én még készítek ilyesmit, viszont valószínű Tábita nem :( (ahogy láttam ez nem lett Efi kedvence).

Recept innen:
http://www.nosalty.hu/shortbread,_a_skot_vajas_keksz_recept_1878

2 megjegyzés:

Dóczi Tábita írta...

Tényleg nem próbáltam ki ezt azóta... De rájöttem, még mit lehet készíteni abból a zabliszt-féleségből. Eszembe jutott, hogy kicsi koromban sok ilyet ettünk, tejben megfőzve, és elkészítettem egy Tábi-fajta kísérletezést, és mikor Efi megkóstolta, azt mondta, hogy: ilyen nálunk is van a hotelben... És akkor derült ki, hogy az a híres porridge... Szóval nem is volt olyan nagy felfedezés az én részemről ez az egész :P Na de mindegy :)

Borzási Márta írta...

Ha jól tudom, ők zabpehelyből is készítenek porridge-t. Azért elég nagy felfedezés, ne szerénykedj. Épp gondoltam, hány adag ilyen skót kekszet kell majd készíts, hogy elfogyjon az egész kg zabliszt. Tényleg ötletes vagy! És kreatív! Ez mind jól jön a konyhán is...