2010. december 24., péntek

Mária-szelet


Lap: 5 tojás sárgája, 25 dkg porcukor, 10 k víz, 20 percig keverjük. Ezután 30 dkg liszt, fél sütőporral összekavarjuk, tepsiben kisütjük.



Krém: 20 dkg vajat kikavarunk 20 dkg cukorral. Eközben 2 dl tejben 2 k lisztből sűrű pépet főzünk, majd a kettőt óvatosan összekeverjük. Mixerrel kavarva kanalanként adjuk hozzá a pépet, aztán kanalanként 10 dkg darált diót és 2 k kakaót. Ezt a krémet kenjük a kisült tésztára első rétegként.


Hab: ez az utolsó réteg. Az 5 tojás fehérjét felverjük, kanalanként hozzáadunk 30 dkg cukrot, majd egy tűzálló magasabb edénybe rakjuk, és gőz fölött felverjük, míg megfelelő állagú nem lesz, majd nagyon gyorsan a krém tetejére kenjük, még azelőtt, hogy megkötne.

Ehhez nincs fotó. Nem lett túl szép, de majd rakunk valamit a tetejére, és akkor ehető lesz. Kell vigyázni, hogy ne főzze el az ember a habot, mert akkor darabos lesz, mint az enyém. :(

2 megjegyzés:

iri írta...

En csokit reszelek a tetejere.De amugy is ugyes vagy Johanna!Kellemes Unnepet!

Dóczi Tábita írta...

Wow :) Köszi, ez az egyik kedvenc krémes sütim. :) Ügyes vagy!