2010. december 30., csütörtök

Törtpaszuly

Egy hagyományos recept, most nincs hozzá kép. Leírom azért még ebben az évben, mert nem tudom, hogy mikor lesz még időm erre.

Egy éjszakára beáztatjuk a fehér babot. Utána megfőzzük sós vízben, (kb. 4 órát tart). A megfőtt paszulyt ledaráljuk. Olajba teszünk összetört fokhagymát, lisztet. Tűzre tesszük, majd miután összemelegedett egy kicsit, beletesszük az összetört paszulyt és felfőzzük, kevergetve, tejjel hígítva. Külön pergelést készítünk, és azzal tálaljuk.

Adagok: 1-2 csésze paszuly 1 adag. Ehhez jön 1 fej fokhagyma, 2 k liszt, kb. fél l tej.

1 megjegyzés:

Borzási Márta írta...

Lányok, ha nem lenn elég a fél liter tej a két csésze babhoz és a két kanál liszthez, ne lepődjetek meg... :)