2010. október 25., hétfő

Majonézes krumpli-saláta

2 kg krumplit megfőztem hajában, aztán megpucoltam és kisebb kockákra vágtam (tudod Tábi nem szeretm a nagy falatokat:)).
Főztem hozzá 7 tojást, amit ugyancsak apróbb kockákra vágtam. Két közepes nagyságu hagymát is aprítottam hozzá apróbbra (tudod ahogy szoktuk:)). Előre megvásároltam egy kisebb doboz előre kimagolt zöld olajbogyót, aminek a 3\4-ét apró karikára vágtam. Mindezeket a hozzávalókat beletettem egy salátás tálba. Mielőtt összekevertem volna elkészítettem az öntetet, ami fele majonéz - fele sima joghurt arányban volt (egy 125gr-os poharas joghurt és ugyanennyi majonéz). Megsóztam, megborsoztam, két kiskanálnyi mustárral jól összekevertem. Miután ráöntöttem a tálba előkészített hozzávalókra, jól összekavartam. 1-2 órát állni hagytam s utánna tálaltam. Elárulom azt is, hogy rántott hallal szolgáltam fel.

Megjegyzem, hogy a saláta másnap finomabb volt, mert akkorra jobban összeértek az ízek, de aznap is dícsérték a vendégek. Ugyanis ez az adag két csapat vendégnek volt elég. Először ettünk belőle kilencen, másnap nyolcan. Ezt csak azért jegyzem meg, hogy amikor eldöntöd mennyit szeretnél készíteni, így számolhatod.

2 megjegyzés:

Johanna írta...

Naaaagyon finom volt, még kell ilyet készíteni! Én is ki kell próbáljam itt Kváron...

Borzási Márta írta...

Johanna majd írd meg milyen lett. Biztos fincsi!