2010. december 13., hétfő

Kusma

Hozzávalók a piskótába: 9 tojás, 9 kanál (25dkg) cukor, 3 kanál kakó, 1 sütőpor,
6 kanál langyos víz, 7 kanál (20dkg) liszt
Hozzávalók a krémbe: 1 vanilíás puding, 3dl tej, 20 dkg margarin, 20 dkg cukor, 3 vaniliás cukor
Hozzávaló a hengergetéshez: 20 dkg kókuszdió
Hozzávalók a glazúrhoz: 8 kanál porcukor, 1 kanál kakó, 1 kanál olaj, 2 kanál forró víz

Elkészítés: 9 tojásból piskótát készítünk a következő képen: 9 tojás fehérjét felverjük a 9 kanál cukorral. Közben hozzáadjuk a 6 kanál langyos vizet, 1 sütőport. A végén hozzáadjuk a kakaót, aztán a lisztet és a tojássárgáját. Egy nagy tepsiben kisütjük, 180 cesius fokon 25-30 percet. Tűpróba kötelező!

Közben a krémet elkészítjük: a vaniliás pudingot megfőzzük 3 dl tejben, aztán kihűtjük. A margarint habosra kavarjuk a cukorral. A végén összekeverjük a pudingot a habosra kevert margarinnal és a 3 vanilíás cukorral.

Miután kihűlt a piskóta, pogácsa szaggatóval korongokat vágunk az egész piskótából. Aztán egyenként vízszintesen kettőbe vágjuk, és megtöltjük a kikavart krémmel. Azután a korongot körbe kenjük ugyancsak a kész krémmel. Ezután az oldalát bele hengergetjük egy lapos tányérba előkészített kókuszreszelékbe.

Miután mindezzel elkészültünk, mindegyik korong tetejére hideg glazúrt teszünk.

Hideg glazúr: Összekeverünk 8 kanál porcukrot 1 kanál kakaóval, 1 kanál olajjal és 2 kanál forró vízzel. Miután felforrt a víz és kimértem a hozzávalókat, gyorsan összekeverem a felforrt vizet, az olajat a száraz hozzávalókkal.

Ezután amilyen gyorsan csak tudom minden korong tetejére teszek egy kávéskanállal a glazúrból.

Fotó később :)

2 megjegyzés:

Dóczi Tábita írta...

Köszi, Édesanya! :)

Borzási Márta írta...

Most már vannak hozzá fotóim, ugyanis a sátoros ünnepek után vagyunk! :)