2010. október 18., hétfő

Cseresznyés pite

Hú, de rég írtam már... Olyan, mintha ilyenkor nem főznék :P De főzök, csak na. Már elmúlt az a nagy lelkesedés a beszámolással kapcsolatban :P

Már elfelejtettem, hogy mit milyen sorrendben és milyen régen készítettem, de ez a cseresznyés pite jól sikerült. És nagyon finom lett :D Íme a kép róla:


Találjátok ki, honnan van a recept! :P Hát az 1 millió menüből! Mert hát én abból is szoktam néha keresgélni recepteket. Igaz, hogy ez Cseresznyés-mandulás pite néven szerepel, de a mandulát egyszerűen kihagytam :P Egyetlen ok miatt: nem volt :D

A recept:
"Hozzávalók: 2 tojás, 4 dl tejföl, 2,5 dl cukor, 5 dl liszt, 1 csomag sütőpor, néhány csepp mandulaaroma, 50 dkg cseresznye, 10 dkg lapka mandula.
Elkészítés: A tojásokat a tejföllel keverd simára. Add hozzá a cukrot, szitáld bele a sütőporral elvegyített lisztet. Alaposan dolgozd ki, ízesítsd mandulaaromával. A masszát simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe. Hintsd rá a kimagozott cseresznyét, szórd rá a mandulát, és előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 perc alatt süsd szép halványsárgára. Kockára vágva, porcukorral megszórva kínáld." (1 millió menü)

Megjegyzés: én féladagot készítettem, szokás szerint, és kompótos cseresznyét használtam.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Guszta

Borzási Márta írta...

Lényegében, mintha jhasonlítana a Hamar tészta receptjéhez. Biztos finom. Nagyon ügyes vagy!
Ne búsulj, nem kell majd mindig fél adagokat készítened...

Johanna írta...

A neve nagyon jó, tetszik nekem az a szó, hogy pite. Biztos az íze is finom. (A pitét mindig úgy szoktam elképzelni, mint a Hófehérke és a hét törpében azt az Apple Pie-t, amire Grumpy nevét írják a madarak... :))Nagyon ügyi vagy!Pusszancs.

Borzási Márta írta...

Nem hinném, hogy létezne egy gondolat, amihez Johanna ne társíthatna pillanat alatt egy mesét... Pussz Johikám!