2010. július 31., szombat

Gyümölcsleves gyümölcskoktélból

Egy fél csésze cukrot karamelizálódni teszek egy megfelelő edényben. Amint elkezd sárgulni, felöntöm egy csésze vízzel. Miutánelfő a karamell a vízben, aakor ebbe a szirupba belefőzöm a nyers gyümölcsöt, amit szeretnék használni a leveshez, lehet az alma, körte, banán, stb. Ezután beleteszem a befőtteket, amiket erre a célra szeretnék felhasználni, lehet az meggy, szilva, körte, barack, cseresznye, vagy bármilyen más gyümölcs.hogy ne legyen túl koncentrált a leves, ezért még töltök ízlés szerint egy kis vizet hozzá, és az egészet felfőzöm. Közben adok hozzá egy kis fahéjat, vanilíáscukrot. Miután felfőtt, hozzáadom a tejjel elkevert pudingport. Miután ezzel is felfőtt, hozzáadok még tejet ízlés szerint, és így is felfőzöm. Mindezt elég gyorsan kell véghez vinni, hogy ne főjjenek szét a már úgyis megfőtt gyümölcsök. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: