2010. július 29., csütörtök

Párolt disznó hús

Kockára aprított hagymát megpirítok egy kis olajban, aztán piros paprikát szórok rá(pergelésnek nevezik). Ebbe teszem a felszeletelt húst ( vigyázat! a pirospaprika nagyon hamar megég s akkor keserű lesz az egész éltel:)), amit te készen felszeltelve vásárolsz ugye:). Amig egy kicsit rotyog, addig megfűszerezem: só-, bors-,vegetával. Aztán annyi vízzel töltöm fel, amennyi ellepi. Lassú tűznél puhára főzöm. Figyelem! Nagyon hamar lefőhet a viz húsól, s akkor ...:). Szoktam tenni bele még hagymát, paprikát, murkot és paradicsomot egészbe. Aztán még petrzselyem- és zellerzöld is mehet bele. Ezek a zöldségek finom aromát adnak neki. Hogy puhára párolódjon a hús, egy órát vagy másfelet kell főjön. Ez amúgy a te kedvenced :), s úgy sejtem fog Efinek is ízleni:), végülis ez a lényeg! Jó étvágyat!

Aztán várjuk hozzá a fotót! :)

2 megjegyzés:

Dóczi Tábita írta...

Koszonom szepen :)

Borzasi Johanna írta...

Tubicka!

Hívjál engem is meg! :)