2010. július 27., kedd

Bolognai szósz a spagettihez

Hogy visszatérjek a bolognai szószra: spagettit vagy makarónit csak valamilyen szósszal jó enni. Hát vettem darált húst is, kerestem egy receptet, átmásítottam és sikerült :) Finom lett. Le is írom, hogy hogy csináltam: vöröshagyma helyett fehér hagyma apróra vágva olajban egy kicsit megpárolódott, aztán hozzáadtam a húst. Három paradicsomot összevágtam aprós kockára és a leve és magja nélkül hozzáadtam a húshoz, miután az egy kicsit megpirult. Aztán tettem egy néhány kanál paradicsomszószt (de olyan finomabbikat, bazsalikomosat :D), és miután megfőtt – kb. egy fél óra után – petrezselymet, oreganot és bazsalikomot adtam hozzá. Kicsit ezzel is megfőtt és finom lett :) Nem épp olyan, mint ahogy édesanya szokta, de na… ez is valami :D

Sajnálom, hogy csak ilyen képem van, de elfelejtettem akkor lefényképezni, mikor éppen elkészült… :(

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

nyamiii.... tubicka, inkabb ettem volna ezen a heten a te kosztodon, mint amin eltunk...:P
embeer...lassulj le egy kicsit, fiam, sose foglak utolerni...!!:)):))

Borzási Márta írta...

Mimikém nem ízlett a tábori kaja?

Borzási Márta írta...

Ügyes vagy Tábitám!
Megjegyzések:
1. Ha magyarországi receptet olvastál, ami több, mint valúszínű, ott az itteni fehér hagymát nevezik vörös hagymának (ne kérdezd miért:)). Szóval pont jól csináltad:)
2. A bologniai szósz ízét még földobja a fahéj is az oregano és a bazsalikom mellett(van aki még kakukkfüvet is tesz bele:), de a fahéj az fontosabb sokkal). Aztán még zeller- és petrezselyemzöld is mehet bele. ( minden paradicsomos kajába jól megy a zellerzöld, persze, ha abba a fura országban találsz:)). Paradicsomszósz, azt bőven kellene tenni bele, szóval azzal ilyenkor nem spórolunk.