2010. augusztus 1., vasárnap

Francia saláta

Ugyancsak örök kedvencünk...

Megfőzünk 1 tojást, miután megfőtt, a sárgáját szétnyomjuk egy lábosban, és hozzákavarunk 3 tojássárgáját, és annyi olajat, amennyi szükséges ahhoz, hogy sima pép legyen belőle. (Ha véletlenül kicsapódik, citromlevet vagy vízben feloldott citromsót kell tenni bele.)
A főtt zöldséget felvágjuk kockákra, a húst is, mustárt, borsot, sót és kockázott savanyú uborkát teszünk hozzá, meg egy kisebb üveg zöldborsót.
Egy tálra tesszük, és tetszés szerint díszítjük.

1 megjegyzés:

Borzási Márta írta...

Valószínü az első bekezdés a majonéz készítésére vonatkozik:). Egy könnyített változata a köveykező: 2,5 dl olajba beletörni egy egész tojást, aztán egy kiskanál sót, egy kanál mustárt tenni. Merülő(botmixer)mixerrel egy perc alatt kész a majonéz.