2010. augusztus 10., kedd

Karfiol besamellel

Hozzávalók: 1 nagyobb fej karfiol, 5 dkg margarin, 2 evőkanál liszt, 3 dl tej, 3 egész tojás, 3 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt

Nagyobb fej karfioltmegtisztítva, megmosva, enyhén sózott, forrásban levő vízben nem túl puhára főzünk, majd kanállal óvatosan szitára, szűrőkanálra tesszük. 5 dkg vajat vagy margarint felolvasztunk(vigyázva, hogy meg ne égjen), hozzáadunk 2 evőkanálnyi lisztet, és addig hagyjuk a tüzön, amig kissé habzik. A tűzről levéve, 3 dl tejjel simára keverjük, majd ismét tűzön addig keverjük, mig az edény falától elválik. Ismét levéve a tűzről, 3 dl tejföllel összehabart 3 egész tojással keverjük el. Kivajazott tűzálló tálba kevés mártást öntünk, rátesszük a karfiolt, leöntjük a maradék mártással. Reszelt sajttal, morzsával megszórva, kevés olvasztott vajjal megöntözve, előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Azonnal tálaljuk, mellé reszelt sajtot adunk.

Nincsenek megjegyzések: