És, természetesen, az "én" sütim receptje következik:
Lap: 15 dkg cukor
1 tojás
5 dkg zsír (vaj, margarin)
2 k méz
3 k tej
késhegynyi szódapor vagy fél sütőpor, felfújtatva.
Ezt az egészet felfőzzük, majd 2-3 percig főzzük, míg karamell színezetet kap.
Ezután gyorsan hozzákavarunk 40 dkg lisztet, még melegében, összegyúrjuk, 4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk, és lapokban megsütjük. (A trükköt biztos tudod: ha nehezen tudod kinyújtani, akkor a megfordított tepsin nyújtod ki, és úgy is sütöd meg, persze, így is meg kell kenni jól a tepsit, hogy ne ragadjon oda, mert miután megsült, nagyon könnyen törik majd.)
Krém: Negyed liter tejhez 2 k lisztet felfőzünk sűrűre - ez a pép; 15-20 dkg vaníliás cukrot (ha nincs, jó a kristálycukor is) habosra keverünk, és adunk hozzá egy kis rumot. (Ha rumeszenced van csak, akkor abból elég egy fél kupaknyi.) A két "maszlagot" :) összekeverjük.
Végül pedig az első lapot megkenjük a krémmel, a másodikat lekvárral (a legjobb a barack), a harmadikat megint krémmel, és a tetejére glazúr jön. (A glazúrt majd később.)
Ha kész van, jó állni hagyni hűvös helyen 1-2 napig, mert akkor finomabb lesz. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése