2010. augusztus 1., vasárnap

Tökfőzelék

[Mivel ennyire belejöttem, és mivel most épp akad időm, még írok neked, kicsi, drága, szeretett és hiányolt TUBICKÁM!!!! Na, jó, oké, elég az érzelgősségből, de akkor is hiányzol, ezt most muszáj volt leírnom, mert nagy MEGKÖNNYEBBÜLÉÉÉÉS!!! Khm, ennyi.]

Jöjjön a következő kedvencem, a szuperfinom tökfőzelék. (Nemcsak cukkiniből lehet, egyébként, de persze, az a legjobb.)


Megpucoljuk a tököt, ha erős a magja (azaz öreg a tök), akkor kanállal kikaparjuk. Megreszeljük. Megsózzuk. Kockára vágjuk a hagymát, és egy edény aljára cseppentett kis olajban megpergeljük, utána rendszerint jön a pirospaprika, és egyből gyorsan bele a reszelt tök. Összekavarjuk kaporral és csomborral, lefedjük, a tüzön hagyjuk több mint 15 percet (de persze, azért kell vigyázni, nehogy odaégjen, az edénytől is függ). Ezután egy fél kisk vegetát szórunk rá. 2 fakanál lisztet teszünk bele, és utána addig töltjük hozzá a tejet, amíg "bírja". (Töltjük a tejet, kavarjuk, felfőzzük, megint, megint, megint, amíg már nem lesz "kulimájszos" - bocsi a kifejezésért:)). Kell hagyni, hogy főjön egy kicsit, és miután felfőtt, akkor tudjuk meg, hogy jó-e az állaga (ez fontos). A legvégén 1 ecetfedő ecetet teszünk bele (persze, ha kevesebbet főzöl, akkor elég egy fél kupak is). Ezzel is felfőzzük. Kész. Nyamm!

3 megjegyzés:

Borzási István írta...

Na, figyelj!
Azért van, amit én is tudok! Tudok sütni és főzni!
Például, sütök rántottát, és főzök teát.
Leírjam a receptet? :-)

Borzasi Johanna írta...

:)))))))))))))))))))))))))))))) Jó lesz, írjad! Csak vicces legyen! :)))))))))))

Dóczi Tábita írta...

Köszi, Johanna, ezeket, remélem a palacsintát sikerül ma elkészíteni :D