2010. augusztus 20., péntek

Vásárhelyen János bácsinál és Kati mamánál

Nos, mivel tudom, hogy ezt a "kalandot" nem hagytad volna ki, készítettünk egy csomó képet, hogy ne maradj le.
Először is jöjjön mama. János bácsiról sajnos nincs képem, de majd róla is készítek. Ezt a képet szándékosan féloldalról készítettük, mert itt nem látszik annyira, hogy milyen fáradt.

Az idénykaja: tökfőzelék. A fiúk nem szerették, ezért csak húst ettek. Meg répát - Babó megette egyedül az egészet, ami megmaradt a húsleves főzése után. Aztán megkérdezte: Nincs több? :)
Jó trükk: ha a gyerkőcöknek nem ízlik a puszta főtt hús, bundába burkolva megeszik.
Sok-sok palacsinta, aztán apadt:
...és végül elfogyott.
Az elfolyt fagyit szürcsöli a két jóbarát.
Péter jobb, ha máshol ül: mindig veszekedés lesz abból, ha Babó mellé kerül. :)
A fagyit külön ette, nem kért hozzá palacsintát. Aztán később kérte a palacsintát is, de töltelék nélül: azt mondta, hogy abban csoki van - csokinak érezte a kissé megégett üres palacsintarészt. :))))
Krisztián, a nagy "békítő".:)
"Amikor nincs itt apa, akkor és vagyok a főnök." Ezt nem lehet vitatni. :)

Péter, a "mókamester". Biztos megint csalafintaságon töri a fejét.
Ezen a képen egy kicsit látszik az új ruhám. És nagy a zaj. Te nem hallod? :)
"Nekem nem kell segíteni, én már nagy vagyok, és egyedül is fel tudom vágni a húst." - persze, sokkal sejpítősebben.
Nagy gondolatok születnek...
Bálint és Bálint és Bálint. Most ő a sztár.

És most jöjjön maga a desszert. Így nézett ki. Látod, hogy van egy rész, ami már meg van fagyva a fagyiból. Még kétszer ennyit kellett volna fagyasszam ahhoz, hogy "fagylalt" legyen belőle. De így is finom volt, és a negyven fokos melegben jó hideg. Mindenki bekanalazta. A palacsintát pedig egy másik recept szerint készítettem. Mamának volt egy "fogyókúrás" receptje.
Mostmár elég a képekből. Jöjjön a két recept, meg a töltelék receptje.

Házi fagylalt:

5 tojásfehérjét felverünk 5 k cukorral és 1 vaníliával. Ezután hozzáadjuk az 5 tojássárgáját és 5 k tejfölt, meg azt, amivel ízesíteni akarjuk: 2 k kakaót, vagy gyümölcsöt, vagy esetleg ízet. Az egészet fagyálló edénybe tesszük, és berakjuk a fagyasztóba legalább egy fél napot, (az 12 óra, ha nem akarod kiszámolni :). De ha jó a fagyasztód, akkor kitapasztalhatod, hogy neked mennyi idő kell. A János bácsié már régi, és lassan fagyaszt.

Fogyókúrás híg palacsinta:

2 tojás, 1 csipet só, 1 vanília, fél kisk sütőpor (felfújtatni ecettel), 5 k cukor, 30-20 k (amilyen sokat szeretnél) liszt, ásványvíz (jó buborékos) amennyit felvesz. (Ha 20 k liszttel készítjük, akkor elég 1 l víz is). A titok az, hogy az egészet mixerrel kavarjuk össze, hogy teljesen egyenletes legyen minden, és jó bugyborékoló. :) (Remélem van mixered!)

Ordatöltelék palacsintába:

Fél kg orda + 1 tojás + 4 k cukor + 1 vanília - ezt jól összekavarjuk, ha lehet ezt is mixerrel. És ha van zöld kaprod, akkor ízlés szerint - kb. 1 kisk kapor jön ebbe az adagba. Édesanya kedvence a kapros palacsinta.)

Ezt az adagot meg lehet csinálni túróval is, és pudinggal szolgáljuk fel. Kriszék tudod, hogy odavannak a pudingért, és így megették a túrót is. Jó trükk. :)

Jó desszertkészítést! Pussz.

2 megjegyzés:

Dóczi Tábita írta...

De jooo :) Kicsi cukik :) Tudom en, hogy szeretik a finomsagokat :P En is szeretem, foleg ha jo a tarsasag :D es ha van, aki mindig viccel :)

Udv a familinak, meg a fiuknak meg mindenkinek :)

Borzási Márta írta...

Biztos ízletes volt minden. Szóval ebből én kimaradtam. Na de majd behozom:)