2010. augusztus 1., vasárnap

Sóstangli

Hát, tudom, hogy néha megfordul az ember agyában, hogy ha már az üzletben is árulnak finomabbnál finomabb sós ropikat, miért is vesztegetné az idejét ilyesmire, de te is tudod, hogy ilyen porhanyós, finom sóstanglit nem kapni az üzletben. És tudom, hogy téged még nem "fenyeget ez a veszély" :), de ha az embernek sok a kis prücsök a nyakán, akkor jól fog egy jó pár adag ebből a ropiból: legalább tudod, hogy friss, egészséges kaját esznek, és tudod, hogy már csak a szagától is összefut az embernek a nyál a szájában. Csak a receptet írom, mert annyiszor csináltuk, hogy mindent tudsz. (Esetleg annyi, hogy mivel nincs derelyeszaggatód - ugye, nincs? :) - úgy lehet jól kiszaggatni, hogy megforrósítod a kést.)


18 dkg margarint eldörzsölünk 18 dkg liszttel, hozzáadunk 2 tojássárgáját, 2 k tejfölt, és kevés sót, ezután összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd 1 cm széles hosszú rudakat vágunk. Tojás fehérjével bekenjük, sós akármivel (kivéve neked a köménymagot, mivel nem szereted:) meghintjük, (pl. magok), és jó meleg sütőben szép pirosra megsütjük.

Csak annyit még, hogy ez "hideget kedvelő tészta".

Nincsenek megjegyzések: