Én úgy hívom, hogy az Aranyleves, biztos ezért is eszik vasárnaponként. Íme:
Leforrázzuk a húst, vagy egy kevés vízben felfőzzük. Utána lemossuk forró vízben, mert ha hideg vízben mossuk, megedződik.)
Ezután beletesszük a nagy fezékba, (amiben főzni akarjuk a levest), a fővő vízbe.
Utána jön: só, szemes bors, vegeta, pirospaprika - egész paprika - savanyúság paprika (ami van), zöldségek (murok, petrezselyem, zeller, karalábé, hagyma, kicsi foghagyma, stb.)
Nagyon lassú tüzön megfőzzük (azért, hogy ne legyen zavaros). Utána leszűrjük.
Külön vegetás vízben megfőzzük a laskát, és beletesszük a leszűrt levesbe.
A főtt zöldségeket és húst külön szolgáljuk fel.
1 megjegyzés:
savanyúság paprika alatt, gondolom sóban eltett paprikára gondolt Johanna. Amúgy minden OK. Jó főzicskézést!
Megjegyzés küldése