2010. augusztus 1., vasárnap

Húsleves

A legeslegnagyobb klasszikus, és a lehető legslágerebb sláger itt Perecsenben, a krumplipirét kivéve, persze. :) Édesanya mondta, hogy pötyögtessem le neked, a sütikből biztos elég volt egyelőre. :)
Én úgy hívom, hogy az Aranyleves, biztos ezért is eszik vasárnaponként. Íme:

Leforrázzuk a húst, vagy egy kevés vízben felfőzzük. Utána lemossuk forró vízben, mert ha hideg vízben mossuk, megedződik.)

Ezután beletesszük a nagy fezékba, (amiben főzni akarjuk a levest), a fővő vízbe.

Utána jön: só, szemes bors, vegeta, pirospaprika - egész paprika - savanyúság paprika (ami van), zöldségek (murok, petrezselyem, zeller, karalábé, hagyma, kicsi foghagyma, stb.)

Nagyon lassú tüzön megfőzzük (azért, hogy ne legyen zavaros). Utána leszűrjük.

Külön vegetás vízben megfőzzük a laskát, és beletesszük a leszűrt levesbe.

A főtt zöldségeket és húst külön szolgáljuk fel.

1 megjegyzés:

Borzási Márta írta...

savanyúság paprika alatt, gondolom sóban eltett paprikára gondolt Johanna. Amúgy minden OK. Jó főzicskézést!