Jöjjön a következő kedvencem, a szuperfinom tökfőzelék. (Nemcsak cukkiniből lehet, egyébként, de persze, az a legjobb.)
Megpucoljuk a tököt, ha erős a magja (azaz öreg a tök), akkor kanállal kikaparjuk. Megreszeljük. Megsózzuk. Kockára vágjuk a hagymát, és egy edény aljára cseppentett kis olajban megpergeljük, utána rendszerint jön a pirospaprika, és egyből gyorsan bele a reszelt tök. Összekavarjuk kaporral és csomborral, lefedjük, a tüzön hagyjuk több mint 15 percet (de persze, azért kell vigyázni, nehogy odaégjen, az edénytől is függ). Ezután egy fél kisk vegetát szórunk rá. 2 fakanál lisztet teszünk bele, és utána addig töltjük hozzá a tejet, amíg "bírja". (Töltjük a tejet, kavarjuk, felfőzzük, megint, megint, megint, amíg már nem lesz "kulimájszos" - bocsi a kifejezésért:)). Kell hagyni, hogy főjön egy kicsit, és miután felfőtt, akkor tudjuk meg, hogy jó-e az állaga (ez fontos). A legvégén 1 ecetfedő ecetet teszünk bele (persze, ha kevesebbet főzöl, akkor elég egy fél kupak is). Ezzel is felfőzzük. Kész. Nyamm!
3 megjegyzés:
Na, figyelj!
Azért van, amit én is tudok! Tudok sütni és főzni!
Például, sütök rántottát, és főzök teát.
Leírjam a receptet? :-)
:)))))))))))))))))))))))))))))) Jó lesz, írjad! Csak vicces legyen! :)))))))))))
Köszi, Johanna, ezeket, remélem a palacsintát sikerül ma elkészíteni :D
Megjegyzés küldése